torstai 6. helmikuuta 2014

Tauko tekee terää, vol. 2

Oho, onpas nyt aktiivisen tammikuun jälkeen tullut vähän taukoa niin kirjoittelusta kuin muustakin tekemisestä. Viime viikko oli siis osaltamme hiljainen ja rauhallinen. Tällä viikolla olemme taas aktivoituneet. Maanantaina olin Jekun kanssa rally-tokossa, tällä kerralla alo-avo -luokan kurssilla, jossa ei enää opetella kylttejä, vaan tehdään jo ihan kunnollista rataa. Siellä lomassa toki tulee uusiakin juttuja, mutta ei enää mitään sellaista, mitä pitäisi jäädä hinkkaamaan.

Jekku tekee todella iloisesti, mutta sen takapää on, Tuijan sanoin, kovin kevyt. Se kyllä tulee sivulle, mutta ei meinaa pysyä istumassa, vaan heti palkkaamisen jälkeen tuppaa nousemaan. Tätä pitäisi siis vähän kuuriluontoisesti treenata. Seuraaminen on parantunut mielestäni ihan kivasti. Keksin, että pidän remmin oikeassa kädessä ja namit vasemmassa. Näin jotenkin homma toimii parhaiten. Hankalinta yhä on, kun koiran pitää kiertää oikean kautta sivulle. Samaten liike, jossa koira istuu/makaa/seisoo ohjaajan kiertäessä ympäri. Jekku ei pysy pyydetyssä asennossa, ei mitenkään. Kivaa tekemistä tuo kuitenkin kaiken kaikkiaan on!

Tänään olimme mölliratakurssilla. Meiltä jäi yksi kerta väliin, vissiin viime tai sitä edellisellä viikolla. Harmi, koska silloin oli kuulemma tehty jotain kivaa rataa. Ei tämänpäiväisessäkään varsinaisesti mitään vikaa ollut. Pääsimme laakista esteelle 10, mikä oli minusta ihan onnistunut suoritus. Ylipäätään oli parempi fiilis tehdä kuin ekalla kerralla. Jekullakin oli vauhtia ihan kivasti. Jee! Teimme rataa vähän pätkissä, yllättäen oman sössimiseni takia. En vain mitenkään pystynyt muistamaan esteitä 11-17. Pyörin ja hyppelin kuin mikäkin ballerina, mikä ei siis ole mitenkään nyt tarkoituksen mukaista. Miten tämä voi olla niin vaikeaa? Joka toinen kerta vakuutun siitä, että tämä ei vain ole minun lajini. Lopussa Jekkukin alkoi osoittaa pieniä väsymisen merkkejä, mutta teki kuitenkin kaiken mitä pyydettiinkin.

Huomenna jatkamme Jekun kanssa agilitya normaalissa perjantairyhmässämme Olavin komennuksessa. Lauantaina vihdoin Jalo pääsee mukaan actioniin, kun koittaa eka kerta muditottista! Jee! Ja sunnuntaina olisi sitten vielä schipperketreffitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti