torstai 13. joulukuuta 2012

Treenitauko

Meille tulee nyt muutaman viikon treenitauko agilitysta, mikä toisaalta voi tehdä ihan hyvääkin noin motivaation ja innon kohottamisen kannalta. Viime viikko jäi väliin itsenäisyyspäivän vieton takia, tänään en päässyt paikalle omien kiireideni vuoksi ja ensi viikolla on sitten seuran yhteiset pikkujoulut juuri torstaina. Onneksi toinen kouluttajistamme lupasi pitää treenit 27.12. ja 3.1. Muuten tuolla olisi joulutaukoa 6.1. asti. Ja sitten tammikuussa saanenkin jo oman avaimen ja pääsen itsekseni vihdoin treenaamaan, jee!

Olen kuitenkin kotona tehnyt Jekun kanssa kaikkea pientä. Olen yrittänyt vahvistaa koske-käskyä ihan rauhallisissa kotioloissa. En tiedä, miksi tuntuu siltä, että tuo ei Jekkuun uppoa. Teen tuota kylpyhuoneen kynnyksellä, koska se on asunnossamme ainoa ns. luontainen koroke. Jekulla siis takatassut kylppärissä ja etutassut käytävällä. Teen sitä sellaisena sarjana, että pari kertaa käsky ja palkkaus ja sitten vapautus. Nyt on jotenkin niin superherkkuja makupaloja, että Jekku hinkuu vaan niiden perään, eikä tahdo keskittyä kunnolla. Menee jotenkin ihmeelliseksi säätämiseksi koko juttu. Ja tätä käskyä ja liikettä olemme kuitenkin hinkanneet ja hinkanneet suunnilleen vuoden, enemmän tai vähemmän aktiivisesti. En vaan tajua. Tai sitten minä vaan teen jotain väärin.

Jotain Jekku on sentään oppinut, melko nopeastikin. Aloitimme tätä dobossa pallon päällä, mutta olen jatkanut sitä ihan tasamaalla. Kurrea siis. Eli käsky on "kurre", ja Jekun pitää nostaa istuvasta asennosta molemmat etutassut ylös ja pitää tasapaino. Tämä sujuu oikeinkin hyvin jo. On ilo keksiä uusia temppuja ja juttuja, ja vielä suurempi ilo, kun huomaa koiran oppineen jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti