lauantai 4. elokuuta 2012

Ihan pihalla

Miehen vanhemmat ovat kesälomareissulla, joten heidän talonsa on tyhjillään. Me päätimme tulla sitten viikonlopuksi asustamaan tänne. On ihan kivaa vaihtelua kaupunkilaiselämään, kun voi olla ulkona, grillata ja mitä kaikkea nyt omakotiasuminen mahdollistaakaan. Huisin hauskaa on myös Jekulla, joka saa juosta vapaana isolla aidatulla pihalla. Se saa mennä ja tulla kuten haluaa ja tuntuu kyllä nauttivan kaikesta tästä. Aamulla minä makoilin vielä sohvalla, mutta ulko-ovi oli jo auki, joten Jekulla oli vapaa kulku sisään ja ulos. Välillä se kävi pihalla haukkumassa, välillä oli ihan hissuksiin, välillä se tuli makoilemaan viereeni, kunnes taas piti pienen koiran päästä ulos.

Eilen Mies otti koiran kanssa spurtteja alapihalla. Hyvin meni kuulemma, kunnes juoksentelu piti keskeyttää Jekun löydettyä kastemadon raadon. Siihen piti sitten käydä pyörimään. Tänäänkin se löysi jotain aarteita pihalta ja kävi möyrimään nautinnollisesti niiden päälle.

On meillä ihmisilläkin ollut tekemistä: Mies leikkasi nurmikon, minä pesin ja imuroin auton. Kun kävin avaamassa hanan, että saisin letkusta vettä, Jekku jo lähestyi letkua ja jäi kiinnostuneena katsomaan, kun sieltä alkoi virrata vettä. Jekku kierteli ja kaarteli ja lopulta päätteli, että olisi juuri passeli hetki kaivaa märkään hiekkaan kuoppa.

Kun sain auton pestyä, hain imurin ja käynnistin sen. Jekku lähestyi pörisevää laitetta. Ilmeisesti se on meillä päin sen verran harvinainen näky, että piti heti tulla katsomaan, mistä on kyse. Ja kun minä imuroin autoa, Jekku hyppäsi sinne ilmeisesti valvoakseen toimenpidettä.

Kyllä minä kaupunkiasumista rakastan yli kaiken, mutta välillä on ihan kivä päästä omakotitalon rauhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti