perjantai 25. heinäkuuta 2014

Jäätelöä koiralle?

Ei, älkää vain antako koirillenne jäätelöä, se ei ole niille sopivaa. (Okei, omamme ovat saaneet pari kertaa nuolla jätskitikusta jämät, mutta sitä ei ehkä varsinaisesti lasketa.) Sen sijaan koirille voi tehdä jäätelöä, tai olisiko sopivampi nimitys jäädyke, ihan itse. Sain vinkin ja idean tutultani Maijalta ja lähdin heti kokeilemaan.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan se menee näin: laita pakastamista kestävän purkin pohjalle jotain koiranherkkuja. Itse aloitin ruokanappuloilla. Sitten päälle ohuelti vettä ja pakastimeen. Kun juttun on jäätynyt, kumauta ulos kulhosta ja tarjoile. Jekulle kelpasi heti. Se nappasi jääpalan suuhunsa ja lähti väljemmille vesille syömään. Jalon piti tietysti harkita hetki, kelpuuttaako moista jäistä suupalaa. Kyllä se sitten lopulta kelpasi, kun olin ensin pilkkonut sen pienemmäksi.

Tänään panostin vähän enemmän ja jäädytin broilerin kivipiiraa. No johan kelpasi Jalollekin! Nyt tosin kivipiirat loppuivat, viimeinen satsi on pakastumassa. Täytyy varmaan huomenna kehitellä jotain uutta. Tämä herkku on kuitenkin todella kätevä: sen lisäksi että se viilentää ja nesteyttää, se tarjoaa myös koiralle hetkeksi puuhaa ja järsittävää.

Myös sivusto kuono.fi tarjoaa eräänlaisen ehdotuksen, joka myös vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.

Eli muistakaa näillä keleillä jäähdytellä ja nesteyttää koirianne tarpeeksi! Eikä kukaan varmasti ole niin typerä, että jättäisi koiran kuumaan autoon, eihän!?

1 kommentti: