sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tsaukkilassa kisaamassa

Eilen oltiin Jekun kanssa kisaamassa "naapuriseura" Tsau:lla kolmen radan verran. Oli muuten eka kerta, kun startattiin jossain muualla kuin omassa tutussa hallissa! Jännitti jo etukäteen. Ensinnäkin se, miten Jekku reagoi uuteen paikkaan ja toisekseen se, miten se tekee kepit. Perjantain treeneissä kun ne menivät aivan pipariksi.

No, pieleenhän meillä sitten meni. Tai no, ei ihan täysin sentään. Ensimmäinen kisa oli ulkokentällä. Rata oli kiva, ei erityisen kimurantti. Mutta kepeillehän se sitten kosahti. Jekku meni ensin sisään toisesta välistä, korjausyritys ja sama uudelleen. Lopulta sain sen sisään oikeasta välistä, mutta sitten se jätti pari väliin. Ajattelin, että hitot ja jatkoin matkaa. Tuloksena siis HYL.

Toinen rata oli sisällä hallissa. Ja se, siis rata, oli muuten pirullinen! Joku kommentoikin, että ihan on kolmosten rata, sen verran hankalia kohtia siinä oli. Tällä radalla kepit menivät hyvin, mutta mikään muu ei sitten mennytkään. Jekku ei lähdössä meinannut tulla sivulle, enkä meinannut saada sitä istumaankaan. Jo siitä saatoin ajatella, ettei hommasta tule mitään. Jekku tuli pari hyppyä kivasti, kävi täppäämässä HYLyn puomin ylösmenolta, vaikka hypätä olisi pitänyt. Matkalla takaisin ruotuun se jäi haistelemaan maata. Aivan katastrofaalista menoa oli se! Yritin hienosti tehdä myös jaakotusta. Tästä note-to-self: ei toimi Jekulla! Se hidasti ja suorastaan pysähtyi, jolloin oli vaikeaa saada se esteen yli.

Kolmas rata oli taas ulkona. Se näytti ihan kivalta. Parissa kohdassa rataantutustumisessa mietin, minkä tavan ohjata valitsen. Olen ihan tyytyväinen valintoihini. Starttasimme heti toisina. Jekku ei taaskaan lähdössä meinannut tulla sivulle, eikä se meinannut istua. En tiedä, mistä nyt sitten kiikasti. Itse siinä lähdössä seisoessani mietin, että mitä hittoa radalla olikaan neljän ekan esteen jälkeen. Mutta kun reippaasti lähdimme, rata jotenkin tuli selkäytimestä sitten kuitenkin. Ja taas ne hiton kepit! Voihan saakeli. Taas se meni sisään toisesta välistä. Korjasin ja tällä kerralla se veti ne loppuun asti kunnolla. Tästä siis 5, jolla kuitenkin sijoituimme toisiksi! Eka kerta, kun meille tulee virhepisteitä, ja tuli muuten yliaikaakin! Yleensä joko hyllytämme tai teemme puhtaan radan.

Aika tiukkaa tuntui eilen olevan kaikkinensa: aika vähän nollatuloksia ihanneajalla, ja aika monta sijoitusta virhepistein. Tiukat tuomarit ja tiukat ihanneajat.

Oli kyllä ihan hyvä kokemus! Siis kokemus uudesta paikasta ja ulkona kisaamisesta. Nyt mietin, miten tästä eteenpäin. Ehkä pitäisi alkaa käydä kaikissa mahdollisissa epiksissä, jotta Jekku tottuisi erilaisiin alustoihin ja paikkoihin. Kyllä minä nyt ehkä muutamat kisat ainakin alkukesästä vedän. Katsotaan sitten, miten ne sujuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti