sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Suomen schipperkekerhon erikoisnäyttely 24.5.

Eilen vietimme pitkän ja kuuman kesäpäivän Tammelassa, Suomen schipperkekerhon erikoisnäyttelyn merkeissä. Näyttely pidettiin Mustialan kartanon mailla, ja paikka oli mitä viehättävin! Sopivasti varjostavia puita ja tilaa teltoille ja häkeille. Tai no, järjestäjien telttojen lisäksi Luupää-tiimi taisi olla ainoa, jolla oli kunnon telttakatos mukanaan. Tuomarina toimi Soile Bister.

Anita oli ehtinyt paikalle jo aamusta aiemmin, joten telttakatos oli jo melkein pystyssä meidän saapuessamme. Luupäitä oli paikalla kivasti: Jekku, Demi, Hani, Iita, Pimu, Elli, pikku-Miina, Aura, Siru ja Shiro. Lisäksi turistina paikalle saapui vielä pikku-Vilikin. Manta-belggari toimi laumamme vartijana. Schipperkejä oli ilmoitettu mukaan huikeat 66. Tuomari totesikin ääneen avoimen luokan narttujen arvostelun alkaessa, että kyseessä on isoin skippeluokka, mitä hän on milloinkaan missään nähnyt. Tämä kirvoitti yleisöltä spontaanit aplodit.




Tuomari oli todella tarkka, eikä jaellut ERIä saati SA:ta kovinkaan avokätisesti. Vilahtelipa mukana niin H:ta kuin T:täkin. Erityisen tarkka hän oli hampaista, karvan laadusta ja liikkeistä, eli oikeastaan ihan kaikesta. Hyvä tietysti niin. Jekku sai ERIn ja hyvän arvostelun. Sen kummemmin Jekku ei sijoittunut, sillä Jekulla on alakulmahampaan kanssa vähän ongelmia. Ien on turvonnut niin, että tuomari tulkitsi sen alapurennaksi. Itse rohkenisin olla toista mieltä, mutta samapa tuo. Tässä kuitenkin arvostelu:

"Erinomaisen kokoinen, sopivaluustoinen uros. Varsin hyvä pää, hieman pitkät korvat lähellä toisiaan. Kauniit silmät. 1. alaetuhammas alapurennassa. Kaunis niskalinja. Hyvä etuosa, takaosa voisi olla vahvempi. Häntä kiertyy selälle. Varsin hyvä kauluri ja hyvä karvanlaatu. Hyvät sivuliikkeet, hieman veivaavat edestä ja vispaavat takaa. Hyvä luonne."



On aina niin kiva, kun kivasta luonteesta tulee maininta! Jekku pääsi kuitenkin mukaan vielä paras ilme -kilpailuun, joka siis järjestettiin paras liike -kilpailun ohella virallisen osuuden ulkopuolella.

Muutkaan Luupäät eivät sijoittuneet sen kummemmin. Paras naama -kisassa Jekku kuitenkin oli urosten kakkonen ja Pimu narttujen ykkönen, jee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti