sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Koiratanssia

Ei, emme ole aloittamassa uutta harrastusta (ainakaan vielä), mutta kävimme äitini kanssa ihan vaan huvin vuoksi katsomassa epävirallisia koiratanssikisoja Raisiossa. En olisi muuten ollut näistä tietoinen, enkä olisi sinne mennytkään, ellei Kati (Demin ja Hanin Kati siis), olisi minulle näistä kertonut. Olen jo kauan halunnut päästä näkemään hänet tanssimassa koiriensa kanssa, mutta viralliset kisat ovat aina olleet niin kaukana.

Oli hienoja esityksiä, vau! Kun saavuimme paikalle, aloitti heti vuoronsa 9-vuotias berninpaimenkoira, joka vei heti sydämemme. Vaikka sen jälkeen tuli vielä voittajaluokan esityksiä, jäi tämä ensimmäinen esitys kyllä mieliimme ja vaikutti parhaalta. Ja niin kävikin, että tuo pari voitti ihan ansaitusti!

Itse en saata ymmärtää, miten koiralle voidaan ketjuttaa tuollaisia temppuja kokonaisen koreografian verran. Lisäksi tuntui, että osalle koirista ei tarvinnut antaa edes sanallisia käskyjä, vaan ne jostakin todella pienestä vinkistä tiesivät, mitä tulee tehdä. Paljon tuli kyllä sellaisia juttuja mieleen, mitä voisi omillekin koirille yrittää opettaa. Jalohan ei ole kovin hyvä peruuttamaan, eikä tulisi mieleenikään, että saisin sen pujottelemaan takaperin jalkojeni välistä. Sellainenkin temppu siis nähtiin. 

Katilta, Demiltä ja Hanilta pääsimme näkemään ryhmäkoreografian. Se oli huikean hieno! Schipperke kyllä näyttäisi sopivan lajiin ketteryytensä ja innokkuutensa puolesta. Ja kyllähän tuollainen pieni, valpas ja kiiltävän musta koira näyttää tavattoman hyvältä! Jälkikäteen kuulin, että tytöt olivat voittaneet ryhmäkisan! Alokasluokassa Hani voitti ja Demi oli kolmas. Myös improvisaatiossa oli tullut Hanille toinen sija. Melkoista! Lämpimät onnittelut Katille, Demille ja Hanille!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun olitte meitä kannustamassa :)

    VastaaPoista
  2. Koiratanssi tuntuu kauhean mukavalta. Jos aikaa olisi ja oppia lähempänä (joskin nythän sitä olisi Raisiossa saatavilla), niin se on laji, johon olisi kiva tutustua enemmän.

    VastaaPoista