sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Koiramaista menoa

Onpa ollut oikein kunnon koiramainen viikonloppu!

Perjantaina aloitettiin agilitytreenien merkeissä. Vein tarjolle muffinsseja luokkanousumme kunniaksi. Olin ihan varma, että onnistuneiden kisojen jälkeen treenit menisivät aivan penkin alle, mutta ei sentään! Toki siinä nyt taas vähän kompurointia oli joissakin kohdissa, mutta noin pääsääntöisesti olin tyytyväinen ja jäi hyvä mieli! Teimme muun muassa pari kertaa onnistuneesti takaaleikkauksen yhdelle esteelle, mikä yleensä on ollut Jekulle vaikeaa. Myös vauhtia alkaa olla nyt kivasti. Jee! Ehkä vihdoin alan itsekin nyt jo hahmottaa, mitä ohjausta kannattaa milloinkin käyttää, vaikka välillä toki neuvoja tarvitsenkin.

Lauantaina lähdin ihan turistina Turku Top Dog Show'hun. Olin ensin ajatellut, että kiertelen kaikessa rauhassa ja katselen vähän erityyppisiä rotuja. Sitten paikan päällä huomasin, etten osannut kiinnostua mistään satunnaisesta rotututtavuudesta kuitenkaan. Joten suuntasin seuraamaan, miten Miehen vanhempien sileäkarvainen collie Topi pärjäisi. Ja hienostihan se nuori poika pärjäsi! Topi oli paras uros ja sai sertin ja cacibin. Vau! Koska päätin siirtyä mudikehälle, en jäänyt noita seuraamaan loppuun asti, mutta Topi oli lopulta ollut hienosti VSP. Mudikehä alkoi reippaasti myöhässä, joten ehdin istua rauhassa tuttuni Pauliinan ja hänen koiransa Riesan kanssa juttelemassa. Kello kävi armottomasti ja schipperkekehän alku lähestyi. Onneksi mudit ehtivät valmiiksi niin, että pääsin säntäämään sipujen luo juuri, kun urokset oli saatu arvosteltua. Ne toki missasin, mutta siellä nyt ei tuttuja ollutkaan. Ehdin heittää takin pois, sain namitaskun ja nameja ja Ciban hihnanpäähän. Sitten kokeilimme vähän liikkua ja seistä paikoillaan ennen kuin avoimen luokan nartut alkoivat. Vähän oli hankalaa vieraan koiran kanssa, mutta sai Ciba sentään ERIn. ERIä tuli hienosti muillekin Luupäille! Oli myös kivaa päästä pyörähtämään kehässä. Kun homma oli saatu valmiiksi, vilkaisin vähän myyntikojuja ja ostin pojille tuliaisiksi poron luut.

Tänään sitten suuntasimme taas aamusta agilityhallille. Olin luvannut viedän kummipoikamme (no okei, Miehen kummipojan) vähän aksahallille katselemaan. Mukana oli pojan vanhempien lisäksi myös hänen pikkusiskonsa. Täytyy kyllä sanoa, että Jekku on kyllä kiva koira! Se on todella lunkisti lapsienkin kanssa, antaa taluttaa ja silittää. Lapset pääsivät myös vähän ohjaamaan esteitä minun avustuksellani. Tässä voittivat nyt kaikki: lapset saivat uusia elämyksiä ja Jekku ylimääräiset treenit. Huomenna on sitten Jalon päivä, kun rallytoko taas alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti