sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Jäätävät treffit, osa 2

Tänään treffattiin taas skipejä jäätävissä olosuhteissa. Pakkasta taisi olla sellaiset 16 astetta. Onneksi ei sentään tuullut, silloin olisi ollut vielä jäätävämpää. En edes huomannut laskea, montako pientä mustaa oli saapunut paikalle. Aika monta kuitenkin. Myös Jekun äiskä oli siellä, mutta sisko valitettavasti ei. Aluksi pidin Jekkua kiinni, kun lähistöllä oli muitakin koiria, mutta lopulta päästin sen irti. Voi sitä riemua! Jekku kirmaili lumihangessa ja kisaili muiden kanssa. Etenkin Paavon. Paavo on Jekulle lopulta kaikkein tutuin, kun käymme yhdessä koirakoulussa ja koirapuistossa. Huomaa, että niillä on ihan oma meininkinsä.

Anita ehdotti, että Jekku voisi siirtyä jo aikuisten koirien ruokaan, joten ostin sitä sitten säkillisen. 15 kiloa, ettei ainakaan heti lopu kesken... Mies jo kyseli, että minneköhän ajattelin sen säkin sijoittaa. Jaa-a, vaatehuoneeseen kai. Jekun penturuokaa on tosin vielä jäljellä, joten syötämme sen loppuun.

Jekku täyttää muuten tänään 10 kuukautta! Voi, se on jo iso poika. Ja kohta se täyttää vuoden. Punnitsimme Jekun viime viikonloppuna Miehen vanhempien luona, ja painoa oli nyt n. 7 kiloa.

5 kommenttia:

  1. Lakukin voisi siirtyä aikuisten ruokiin. Olen syöttänyt pentupipanoita.
    Jekku on yli kilon painavampi kuin Laku. Punnitsin sen aikuisten vaaalla ja on painanut jo pitkään saman: 5,7 kg, jos vaakaan on luottamista. Mukavat treffit, vaikka oli paljon lunta ja pakkasta. Kohta tulee kevät ja on ihanaa!!!

    VastaaPoista
  2. Oho, onpa Jekku iso! Oli kyllä kivat treffit, vaikka turhan kylmä oli, ja lisäksi mua pelotti ne muut koirat, kun pelkäsin, että Jekku lähtee perään. On kyllä ihanaa, kun kevät ja kesä lähestyy!

    VastaaPoista
  3. Aika pitkään olette syöttäneet penturuokaa. Pötkyläkoiralle vaihdoin kasvattajan ohjeen mukaan aikuisten nappulat 4 - 5 kk iässä. Ja nythän ollaan luovuttukin nappuloista kokonaan. :]

    VastaaPoista
  4. Meille sit taas kasvattaja ohjeisti antamaan penturuokaa vuoden ikään asti. Nyt sit kuitenkin jo vähän aiemmin vaihdetaan tuohon aikuisten ruokaan. Penturuoka loppui tänään, joten nyt on sit ruokavalion muutos edessä. Annatko pötkyläkoiralle pelkästään raakaravintoa?

    VastaaPoista
  5. Luka on nyt syönyt pääasiassa keitettyä riisi-ohraa kasvislisukkeilla, jauhelihaa raakana ja kypsennettynä (sellaista koirille tarkoitettua, jossa on sisäelimiä seassa) sekä raakoja broilerin siipiä ja koipia. Ja välillä kalaa, kananmunaa yms.

    VastaaPoista