maanantai 24. huhtikuuta 2017

Koiranpäivää!

Tänään, 24.4., vietetään valtakunnallista Koiranpäivää. Olen aiempinakin vuosina blogannut tänä päivänä. Suomen Kennelliitto on siis Koiranpäivän takana ja heidän tavoitteenaan on tehdä päivää tunnetuksi ja tuoda esiin erilaisia teemoja koiriin ja niiden kanssa elämiseen liittyen. Viime vuonna teemana oli "lapsi ja koira". Siitä aiheesta en tainnut kirjoittaa. Edeltävän vuoden teemana oli "hyvää elämää koiran kanssa", ja siitä taisin jotain raapustaa.

Tänä vuonna, kun on kerran Suomi100 ja kaikkea, teemana ovat kotimaiset koirarotumme. Kennelliitto haluaa näin tuoda esiin kansallisia rotujamme ja edistää niiden tunnettavuutta ja jalostustyötä. Kotimaisia rotuja halutaan myös tehdä tunnetuksi. Harmi vaan, että Kennelliitto ei vielä aamulla ihan tuntenut kaikkia viittä rotua... Tässä kaverin nappaama kuva jostakin printistä löytyneestä mainoksesta.

Jos ei saa selvää, niin selvennettäköön: lapinporokoira ja suomenlapinkoira olivat lipsahtaneet väärin päin. No, sattuuhan noita... Nyt Kennelliiton sivuilla on oikea versio, kas näin sen olla pitää:

Minulla ei varsinaisesti ole tästä teemasta sen kummempaa sanottavaa. Suomen pystykorva on minun silmiini aivan älyttömän kaunis koira, mutta en itse tunne yhtäkään yksilöä. Muitakaan kotimaisista roduistamme en valitettavasti kyllä tunne, että sikäli ehkä tämän päivän teema on osuva ja herättelevä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti