maanantai 14. syyskuuta 2015

Miehen työ

Nyt täytyy kyllä antaa täysi kunnia ja kiitos Miehelle! Itse en vielä ole oikein iskussa, enkä siis pysty juoksemaan agilityratoja todellakaan, mutta en kyllä vielä uskaltautunut rally-tokoonkaan. Rally-tokosta oli kuitenkin tänään jo kolmas kerta tälle syksylle, ja jonain heikkona hetkenään Mies suostui tulemaan sinne Jalon kanssa. Voi jee! Se oli hienosti tehty se! Koirat ovat olleet koko kesän ja alkusyksyn vähän heikolla huomiolla, mutta ehkä se tästä taas lähtee! Jekku joutuu valitettavasti vielä odottamaan tovin ennen agilityyn pääsyä.

Rally-tokossa oli tänään ohjaajana Hanna, joka oli keväälläkin kerran tai pari. Hän oli sitten vetäissyt halliin oikein voittajaluokan radan, huhheijaa. Sinnepä oli kiva laittaa Mies ja kesäterässä oleva Jalo. No, onneksi rataa saattoi vähän soveltaa, ja kouluttajakin oli ihanan ymmärtäväinen ja kannustava!

Mies ei ole siis koskaan varsinaisesti tehnyt koirien kanssa mitään. Hän ei tiedä, millä käskyillä niitä käskytän milloinkin. Lisäksi rally-toko oli aivan utopiaa hänelle. Pakko sanoa, että minua melkein säälitti, mihin minä Miehen passitin. Siellä hän sekoili remmin ja palkkojen kanssa. Itsellenikin kun se on vaikeaa.

Toka kierros meni jo huomattavan paljon paremmin! Oli kiva nähdä, miten Jalo lähtee niin sanotusti vieraan ohjaajan mukaan. Se siis ihan suostui tekemään Miehen kanssa hommia, kunhan palkkaa tuli. Hanna-kouluttajakin totesi, että Jalosta oikein huomasi, että se odotti, että Mies ottaa makupalan taskusta ja sitten vasta suostui tekemään, mitä pyydettiin. Spiraali oli ihan ehdoton bravuuri. Olipa hienoa nähdä Jalon seuraamista! Myös hypystä se oli innoissaan, mutta ei keulinut. Kaikkein iloisin olin ehkä lopulta siitä, että Jalo ei myöskään aukonut päätään muille koirille. Vanhoja tuttuja paikalla oli eräs rhodesiankoira, muut olivat uusia tuttavuuksia. Ja vaikka rata kulki ihan siitä, missä me odottelimme, Jalo vain istui tai makoili ja katseli. Mahtavaa! Itselläni oli kyllä kova hinku päästä jo radalle! Ehkä jo ensi viikolla pääsen itse puikkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti