tiistai 27. syyskuuta 2011

Alkeiskurssin alku

Jiihaa, eilen alkoi kauan odotettu agilityn alkeiskurssi! Vähän ehkä jännitti, että miten tulee sujumaan ja että nolaako Jekku minut, tai minä sen. Mutta ihan kunnialla selvisimme.

Kurssille otettiin siis 16 koiraa ohjaajineen. Tämä porukka on jaettu vielä kahtia, eli meitä on kahdeksan koiraa samassa ryhmässä. Ehkä taktisesti Jekku ja Paavo on sijoitettu eri ryhmiin. Ryhmissä on pieniä ja isoja koiria sekaisin, mikä on minusta ihan hyvä juttu. Jekku oli ihan hämillään: niin paljon kavereita, joiden kanssa ei saa kuitenkaan leikkiä! Mutta onneksi oli edes esteet.

Ensimmäisen kerran ohjelmassa oli putki ja hyppy. Nämä olivat jo entuudestaan Jekulle tuttuja. Kun meidän vuoromme koitti, kouluttaja kyseli vähän kokemuksestamme ja tavasta, jolla olen Jekkua palkannut. Siinä jutellessamme Jekku jo kiskoi kohti putkea. Kun se ei päässyt, se alkoi vinkua. Kouluttaja totesikin, että ainakin intoa tuntuu olevan. Ja koska putki meni putkeen, otimme siihen vielä hypynkin samaan.

Myös hypyt sujuivat hyvin. Ensin kokeiltiin yhdellä esteellä, mutta kun sen kanssa ei ollut ongelmia, otettiin heti kaksi hyppyä. Jekulla on ollut taipumus lähteä minun perääni ekan hypyn jälkeen, mutta nyt kouluttaja meni namin kanssa toisen esteen taakse, joten Jekku suuntasi sinne. Pari kertaa Jekku vähän varasti: en ollut ehtinyt edes antaa lupaa lähteä tai hyppykäskyä, kun Jekku itsekseen lähti ja hyppäsi komeasti molemmat esteet. Mahtavaa tietysti, että intoa löytyy, mutta malttaisi nyt kuunnella minuakin!

Ensi viikolla on sitten vuorossa pituus, muuri ja pussi. Nämä kaikki ovatkin muuten meille vieraita, joten saapa nähdä, miten ne sujuvat.

Olin luullut, että Jekku olisi paljon väsyneempi eilisen jäljiltä, mutta eikä mitä. Sama vauhti sillä on päällä nytkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti