sunnuntai 27. tammikuuta 2019

2019

Heippa hei ja hyvää alkanutta vuotta!

Vuosihan vilistää jo pitkällä, enkä ole aikoihin kirjoitellutkaan yhtään mitään, edes viime vuoden edesottamuksista. Vissiin olen tämän ennenkin kirjoittanut: jospa taas aktivoituisin. Mutta lukeekohan tätä enää edes kukaan..? Toivottavasti edes joku!

Aiempina vuosina minulla on ollut tapana tehdä postaus, jossa on katsottu sekä eteen että taakse. Nyt se jäi tekemättä. Mutta kaipa vieläkin ehtii! Siispä vassokuu:

Olen ilmoittautunut kevääksi taas rally-tokoon ja ehkäpä vaihtelen siellä vuoroin Jekkua vuoroin Jaloa. Tai riippunee ryhmästä. Voi olla, että pääsääntöisesti treenaan Jaloa, jos ryhmä tuntuu kivalta. Syksyllä Jalo vähän provosoitui liikaa eräästä porukan uroksesta, joten loppusyksyn kävin treeneissä vain Jekun kanssa, kun se on niin paljon rennompi tyyppi. Silti kuitenkin Jalo on se, jolle säännöllinen harjoittelu tekisi kovin hyvää.

Miten minä en muista keväästä mitään?! Apua! Paulan halli oli Piispanristillä, ja kävin treeneissä muistaakseni vain Jalon kanssa. Mutta koko kevään treenasimme kyllä.

Jalo sai sen RTK1:n, enkä tiedä, tohdinko ikinä edes tavoitella seuraavaa koulutustunnusta. Lisäksi rally-tokon kisaamiseen on tulossa muutoksia (joista minun piti komeasti kirjoitellakin), jotka vähän vaikuttavat siihen, viitsiikö ylipäätään kisata.

Ja katso: niin siinä kävi, että Jalohan vetäisi tänä vuonna kolme hyväksyttyä tulosta rally-tokon avoimesta luokasta, joten Jalon koulutustunnut on tätä nykyä RTK2!  Rakas, ihana Jalo, minkä teki!


Huomenna olemme menossa vuoden viimeisiin nose work -treeneihin. Sitä lajia haluaisin ensi vuonnakin jatkaa. Kuka tietää, jos pääsisi siinä vaikka ihan kisaamaankin!

Valitettavasti nose work jäi ihan liian vähälle treenaamiselle viime vuonna!

Niin ja hei, minullakin on suunnitelmia! Siis ihan itseni kanssa! Olen jo tovin pohtinut, että kun enää ei tule harrastettua koiranäyttelyitä näytteilleasettajana, voisiko näyttelyitä harrastaa jotenkin toisella tavalla. Niinpä ilmoitin itseni kehäsihteerikurssille.

No niinhän siinä sitten kävi, että kurssi tuli käytyä, ja heinäkuussa oli vaaditut harjoittelut paketissa. Homma tuntuu sopivan minulle.

Viime vuonna ei ollut Jekulle tavoitteita. Välillä Jekku pääsi tuuraamaan Jaloa rally-tokoon, josta se tuntui tykkäävän kovin. Ja kuten aiemmin olen todennut, Jekku on myös todella helppo treenikaveri, kun se ei välitä muista koirista sinänsä mitään. Noista vierailutreeneistä innostuneena sitten ilmoitin Jekunkin syksyn rally-tokoryhmään mukaan.

Lisäksi Jekku tuli veteraani-ikään, joten kävimme Paraisilla koiranäyttelyssä syksyllä! Siitäkin piti tehdä oma postauksensa. Huoh. Ehkä nyt tammikuun Turku KV:n jälkeen voin niputtaa samaan postaukseen sekä syksyn että talven näyttelyt.

Nyt kun viimein pääsen tätä kirjoitusta viimeistelemään, en enää viitsi ajatella tavoitteita. Valitettavasti olemme tällä hetkellä siinä pisteessä, että touhuilemme kyllä mutta emme ehkä enää niin tavoitteellisesti.

Toivon, että Jalon kanssa saamme vielä jotain rotia rally-tokoon. Jekun rally-tokot taitavat tämän kevään jälkeen olla taputellut: sen kanssa on kyllä kiva treenata, mutta kisaamisesta ei tule yhtään mitään! Lähinäyttelyitä voin miettiä, mutta riippuu tuomarista menemmekö vai emme. Lisäksi tosiaan itse ilmoitan itseäni kehäsihteeriksi, jos en Jekkua näytä. Nose workia toivon tekeväni Jalon kanssa aktiivisemmin ja ehkä jopa tavoitteellisemmin. Eli näillä mietteillä olemme aloittaneet kuluvan vuoden! Perästä kuuluu!
 

2 kommenttia: