maanantai 14. joulukuuta 2015

Voittaja -15

Otsikossa se oleellisin ja suoraan asiaan. Vietimme itsenäisyyspäiväviikonlopun (huoh, nyt on taas ollut sen verran kiirettä, etten aiemmin ole ehtinyt edes tänne päivittelemään) Helsingin koiranäyttelyissä. Olin ilmoittanut Romun molemmille päiville, siis sekä Helsinki Winneriin että Voittajaan.

Lauantaina mudeja oli kuusi: kolme urosta ja kolme narttua. Romu sai ERIn ja oli uroksista kolmas. Tuomari, Romanialainen Cristian Stefanescu piti selkeästi kevyemmistä uroksista, sillä Romu oli niistä selvästi kookkain. Toisaalta myös esittäminen ja esiintyminen olisi voinut mennä paremmin. Nyt Romu vähän pompahteli ja katseli minua, kun höpöttelin sille. Sain kehän laidalta arvokkaita neuvoja seuraavaa päivää ajatellen. Tässä vielä lauantain arvostelu:

Typical head, good expression. Excellent proportions and substance. Good temperament. Quality coat. Normal movement but should improve presentation.

Romun asuinkumppani, sileäkarvainen collie Topi, oli niin ikään erinomainen ja neljänneksi paras uros. Pääsimme siis ajallamme ulos Messarista.

 Ja sunnuntaina sitten uusiksi. Tällä kerralla tuomarina oli Slovakialainen Vladimir Piskay. Otin onkeeni lauantaina saamani neuvot (kiitos vielä niistä asianosaisille!) ja esitin Romua vähän eri otteella. En siis katsonut siihen enkä puhunut sille, kun liikuimme. Silti jotenkin silmäkulmastani aistin, että Romu liikkuu ihan eri tavoin kuin lauantaina! Kuulin, että se oli ihan kuin liitänyt! Ja niinpä tuomari sijoitti sen urosten ykköseksi. Voi mahdoton! Romu sai siis tittelin Voittaja -15! Rotunsa paras -kehässä ROP oli ihana narttu Mustantassun Penelope ja Romu siis VSP. Kivaa, sellaista ruusuketta meillä ei vielä ollutkaan!

Mudikehältä rynnimme seuraamaan sileäkarvaisten collieiden kehää. Kehä oli alkanut jo paljon aiemmin, mutta kun nahkoja oli melkein viisikymmentä, kehälläkin riitti kestoa. Ehdimme siis parahiksi näkemään loppuhuipennuksen: Topi oli paras uros ja lopulta VSP! Miten voi olla, että saman talouden koirat saavat täsmälleen samat kotiinviemiset! Ihan huippua!

Ja tässä sunnuntain arvostelu:

Excellent type, masculin head, rounded eyes, excellent topline, good chest, ? angulated, excellent drive in movement, good coat.

Olen ihan superylpeä Romusta, sen käyttäytymisestä ja meiningistä! Se sai kehän laidalla kovasti ihastelua luonteestaan. On se kyllä iloinen tyyppi! Vähän sättähän se arjessa on, mutta noin kokonaisuutena mitä rakastettavin mudi!

Kuvia seuraa toivottavasti vielä joskus...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti